Blog Archive

Thursday, July 8, 2010

Kenosha: After

I just couldn't help myself. The Kenosha: Before post got me so excited 
I couldn't wait much longer to post the Kenosha: After pictures. So, as promised 
the after pictures of my parents new home. 

Disclaimer: These are not professional photos so don't get too excited. Each photo was 
taken with love by myself or my dear old Dad. 

Renovated: Exterior of the newly renovated Art Deco building. 

Changes: 

All existing windows have been removed and replaced with brand new 
custom windows. 
The entire exterior was cleaned and repaired where needed. 
New concrete steps leading up to the front door were added. 
New more appropriate sconces, for the updated front door have replaced the old ones. 



Renovated: Front door. 

Changes: 

The exterior door surround has now been covered by left over tiles that have 
been used throughout the home including around the fireplace and wet bar wall.
A brand new front door with custom brushed stainless steel pull. 


Renovated: Entrance Foyer. 
Existing: The front door remains in the same position however, the existing 
staircase was removed and replaced with a custom steel frame with wood 
tread staircase that is more open, industrial and contemporary. The Living Room 
is to the left where the existing Living Room was. The Dining Room is 
now to the right which used to be the Kitchen.

Changes: 

A brand new stained and heated concrete floor has been added.
The existing drywall was removed and sandblasted to expose the beautiful 
brick and concrete ceiling.
All of the existing duct work was repaired, cleaned and replaced where needed. 
All of the lighting was replaced. 


Renovated: Entrance Foyer. 


Renovated: Entrance Foyer.

You can see the amazing view of downtown Tulsa through the window. 


Renovated: Living Room looking into the Dining Room.

Existing: This was the Living Room which used to look into the Kitchen. 
There also used to be a staircase which blocked the view into the Kitchen.

Furniture: All of the Living Room furniture was existing from my parents old 
home. 

*Sorry for the Christmas decorations! As you can tell I usually only get home 
for the holidays! This might have to change. 



Renovated: Staircase to the front Second Floor.  


Renovated: Dining Room.

Existing: Kitchen. 

Changes: 

If you look to the right, you can see the open space. If you refer to the 
before picture, you will notice this open space was filled with Kitchen cabinets. 
The old entire Kitchen was completely demolished and the wall was opened 
to allow a larger opening into the middle portion of the building. 

Furniture:

Dining Table: Design Within Reach
Side Chairs: Design Within Reach
Rug: Hawley Furniture




Renovated: Kitchen.

Existing: Photography Studio. 

Changes: 

The opening looking into the Dining Room as previously mentioned above 
adds a great open feel to the space however the exposed brick adds a warm 
and homey feel. 

The steel beam was added for support above the new opening. 
The cabinets and islands were all custom made to fit the new design. 
The center island on the right, where the seating area is, has a heated counter top for when the concrete is cold in the winter. 
All appliances, fittings and fixtures are new. 
All the lighting is new. 
The existing glass block and windows within the glass block stayed but were repaired and sealed.

Furniture:

Counter Stools: Design Within Reach


Renovated: Great Room looking into Kitchen.

Existing: Photography Studio. 

Furniture:

Sectional: Roche Bobois 
Coffee Table: Design Within Reach
Rug: Dolma Rugs
Wooden Arm Chair: Design Within Reach


Renovated: Great Room.

Existing: Photography Studio. 

Changes:

The old drywall which divided the back portion of the building, which used to 
be an apartment, and the portion which was a photography studio was 
demolished and replaced with a bamboo wall which waves in both directions, 
left to right and up and down (it is hard to tell from the image).
The drywall was removed and sandblasted to expose the beautiful brick. 
Custom metal and glass doors were made to replace the door which leads out 
to the exterior parking lot and to the back portion which used to be the 
apartment. A fireplace was added with a storage unit for firewood. 
The tile which is also used around the surround on the front door was used 
around the fireplace.  A brand new stained and heated concrete floor 
has been added.


Furniture:

Sectional: Roche Bobois 
Coffee Table: Design Within Reach
Rug: Dolma Rugs
Wooden Arm Chair: Design Within Reach
Barcelona Chairs & Ottoman: Design Within Reach
Pool Table: (Coming soon)






Renovated: Great Room, Wet Bar and Library.

Existing: Photography Studio and Bathroom. 

Changes:

The cabinetry, shelving and desk was custom made to fit the new design.
The tile was also added over the Wet Bar.



My parents purchased a new piece of art for over the Wet Bar.




Renovated: Front Staircase.

Existing: Front Staircase. 

Changes:

The old heavy closed staircase was demolished and replaced with a custom 
steel frame with wood tread open industrial and contemporary staircase.


Renovated: Front Staircase.

Existing: Front Staircase. 

Changes:

A new and improved skylight was added with brand new track lighting.
The skylight was designed to add a staircase up to the roof just in case my 
parents wanted to one day. You bet I'm pushing for it! New sconces were also 
added on the walls. 


Renovated: Master Suite Closet.

Existing: Closet. 

Changes:

Walls were added to divide the staircase and closet giving more privacy in 
both areas. The bamboo cabinetry was custom designed to give the maximum 
amount of storage for both of my parents. A center island with storage on both 
sides and a stone top was also added. New carpeting was also added in the closet
 area where the tile that has been used throughout lines the hallway down to 
the Master Bathroom and Bedroom. 




Renovated: Master Suite.

Existing: Second Floor Kitchen. 

Changes:

The old Kitchen was torn out and replaced with the Master Bathroom. 
A beautiful custom bamboo double sided cabinet was designed to divide 
the Bathroom with the Bedroom. 

Bathroom storage is on one side where the TV and TV components are 
stored on the other side. 



Renovated: Master Shower.

Existing: Second Floor Bathroom. 

Changes:

Obviously everything.
The tile which is used throughout was used on the walls of the shower 
and also the floor of the Master Bathroom which is heated. 
The flooring in the shower is concrete with a concrete ledge. 
A wall mounted hand held shower head was added along with the rain shower 
head in the ceiling. 
A custom clear glass shower door was also added.



Renovated: Master Bedroom.

Existing: Bedroom. 

Changes:

The existing dry wall was removed and sandblasted to exposed the beautiful brick. 
New carpeting was added in the Bedroom area. 
Custom Blackout shades were added to each window. 
All the lighting was replaced.

Furniture: All of the furniture is existing from my parents old home. 



Renovated: Great Room looking at the door into the Workout/Office/Guest Bedroom and Bathroom/Laundry Room.

Existing: Photography Studio looking at the door to the back apartment. 




Renovated: Workout and Office.

Existing: Apartment. 

Changes:

A new stained concreted solar heated floor was added.
New Solar shades were added to every window.
Custom metal and glass doors were made to the exterior back lawn, Guest Bathroom and Laundry Room. The Guest Bathroom and Laundry Room doors run on a track. 



Renovated: Guest Bath AKA Pool Bath.

Existing: Back Bathroom AKA apartment Bathroom. 

Changes:

Custom bamboo cabinetry was added for storage of pool towels and equipment. 
The tile which was used throughout was used on all the walls in and outside of the shower.
The floor inside and outside of the shower is concrete along with the glass block window ledge in the shower. 
A custom glass shower door was also added.
All of the fixtures and fittings are new. 



Renovated: Workout/ Office looking to Laundry Room and Back Loft.

Existing: Apartment Living Room looking to Kitchen and Sleeping Loft. 

Changes:

The block wall was removed that divided the hallway to the back door and Bathroom and the Living Room. 
The existing staircase was removed and a new custom steel framed with wooden tread staircase added.
A custom metal and frosted glass stationary door was added to enclose a small closet area outside of the new Laundry Room. 
The tile was used on half of the back wall with the bamboo on the other half.  



Renovated: Guest Bedroom Loft.

Existing: Apartment Sleeping Loft. 

Changes:

Bamboo flooring was added throughout the entire Guest Bedroom Loft. 


Renovated: Guest Bedroom Loft.

Existing: Non-Existent. 

Changes:

The wall was removed between the old sleeping loft and a space which we discovered during renovations. This new space became the new Guest Bedroom. 
The bamboo flooring was added throughout this new space.



Since they first moved in, the bedding has changed to a cleaner (literally) more contemporary style for the space. Custom bedside tables from the left over wooden treads were cantilevered off of the wall. 


Renovated: Loft Guest Bathroom.

Existing: Non-Existent. 

Changes:

Considering this didn't exist before, everything changed. 


As Phase II, the pool, is almost complete I am pushing and questioning 
them to when Phases III and IV are going to start. Phase III being the front 
metal awning over the front door and the landscaping and Phase IV being 
the staircase to the roof and roof top deck (in my dreams). 


All I can do is hope and wish but I am confident I will get at least one of the 
two someday! I wish this because yes, you guess it, I am hoping to inherit 
this amazing home one day. But, don't tell my brother. I don't need any 
competition. Hey, I'm the Interior Designer. It only seems fair. Alright, he 
can have the piano! 


But, what I really hope and wish is that more people move to downtown 
Tulsa and do exactly what my parents did to make this town what it truly can
 be, amazing. Then, maybe I'll have two really good reasons to move back! 

2 comments:

  1. Only one word comes to mind, WOW
    looking forward to sharing your last post and this post with the ladies in my design office...

    ReplyDelete
  2. This is an absolutely stunning house! Love what you all did with it.

    ReplyDelete